måndag 30 november 2020

Ur en bok

 Ur boken Politik på Gott och Ont


Den interna demokratin har varit viktig i folkpartiet. Det är därför oroande att i fråga efter fråga några i ledningen gör utspel i politiska frågor och framställer kursändringen som partiets politik.

Visst finns här möjligheter för ett konkurrerande parti att göra inbrytningar. Men miljöpartiet avstår från detta på ett nästan demonstrativt sätt. Vi vill föra en socialliberal politik, säger miljöpartiets språkrör, men vi säger nej till ett organiserat internationellt samarbete. Vi vill förbättra vår välfärd, men vi säger nej till tillväxt, säger man också. Klimatfrågan är ett hot mot vår överlevnad, men vi vill inte att EU ska lägga sig i frågan om miljöskatter är ytterligare en miljöpartistisk paradox. EU är det instrument vi förfogar över för fredssträvanden och miljöförbättringar, men det samarbetet vill miljöpartiet att vi ska kliva av. Överhuvudtaget diskuteras inte framtidens problem på ett konstruktivt sätt. Mer pengar till allt verkar vara partiets politik, när verkligheten talar ett annat språk.


Kampen för att åter göra socialliberalismen till en stark kraft i svensk politik förs bäst av de många socialliberalerna ute i landet. Formen för kampen kan vara partiets traditionella organisation eller ett särskilt socialliberalt nätverk. Vi avser att fortsätta den kampen, både för att förändra det inom folkpartiet som skulle kunna göras bättre och för att attrahera än fler väljare, från även miljöpartiet. (Slut på artikel)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida