lördag 28 mars 2009

Släck ljuset

Hur god en sak än är finns alltid ifrågasättanden. Insändarskribenter och andra kommentatorer skriker ut hur dumt påhitt Earth Hour är. Jovisst, vi ska kunna ifrågasätta. Men nog vore det bra om vi, när det gäller våra överlevnadsfrågor, samlade oss till gemensamma ansträngningar. Det som bekymrar mig, bland annat, är att Uppsala kommun hör till ifrågasättarna.
Vi har ju mycket kunskap att luta oss mot. Vi vet att energiomvandlingsprocesser medför skador på miljön. Vi vet att energianvändningen innebär negativa miljö- och strålningseffekter. Därför måste vi gå över till miljövänliga energikällor och minska energiförbrukningen.

Vanja har många med sig.
Det skulle vara snyggt om LO - chefen medgav att hon gjort misstaget att inte ta reda på vad hon varit med och beslutat om. Eller medgav att hon vetat, men ställt upp på vansinnigheterna. Några andra alternativ finns väl inte. Tyvärr är detta sjuka tillstånd något, som präglar flera beslutsförsamlingar. Jag ser det varje vecka. Jag ser det tyvärr också hos en del av våra riksdagsledamöter. Men varför är man där?

Inga kommentarer: