torsdag 10 januari 2013

Naivt av ordföranden för CUF

Det är sjukt roligt att man har ett uppror i Centerpartiet, tycker ungdomsförbundets ordförande. Annie Lööf har ett skyhögt stöd internt, påstår hon också.
Det här är en strategi för att försöka komma stärkta ur den kris partiet befinner sig i. Men nog låter det en aning naivt.
Centerns ledning går helt enkelt i otakt med sina väljare. Visst är förslaget till idéprogram just ett förslag vars syfte är att vara underlag för en debatt. Och Centern behöver en idédebatt, för i dag är det idélöst.
Vägskälet partiet står i har en pil, som det står nyliberalism på och en pil med texten landsgygdspolitik. Ska man komma överens om åt vilket håll man ska gå? Ska den lilla grupp, som ibland benämns stureplanscentern och som står för nyliberala idéer, kunna övertala den stora gruppen att följa med på den nyliberala vägen? Nej, jag tror inte att man ens kommer att försöka. De kontroversiella delarna i arbetsgruppens förslag kommer att skrivas om inför stämman och accepteras av den.
Den intressanta frågan för framtiden blir då huruvida en nyliberal ledning ska kunna framgångsrikt leda  värdekonservativa gräsrötter.  
Skicka en kommentar