söndag 1 mars 2009

På väg från Irak

Det är bra att UNT konstaterar att USA: s invasion av Irak var "folkrättsstridig, illa planerad samt baserad på felaktiga analyser och delvis förfalskat underrättelsematerial". Jag saknar emellertid slutsatsen: "och borde aldrig ägt rum". Jag har också under dessa år som vansinnet pågått saknat tidningens kritik mot svenska politikers underlåtenhet att skarpt kritisera USA eller att rent av i uttalanden stödja angreppet. Rota i detta UNT.

"Lotto är något gynnsammare ur härdsmältesynpunkt"

"Risken för härdsmälta är större än chansen till stryktipsvinst." Det är rubriken på en debattartikel i dag. Mycket intressant och tankeväckande. Kärnkraften tillhör sålunda inte en hållbar framtid. Synd bara att katastrofen inträffar innan stryktipsvinsten kommer.

Trafiken i Uppsala

I går ägde en klimatdebatt rum mellan uppsalapolitiker. De organisationer, som anordnade debatten måste rimligen känna sig besvikna. Var finns de radikala grepp, som ska kunna förändra en livsfarlig miljö till en dräglig? Och var finns de politiker, som vill någonting? Jo, några uttalar åsikter, men ingen förmår se till helheten.

Inga kommentarer: