onsdag 16 december 2015

Största detaljplanen


Detta blir intressant att följa

"Uppsala kommun

Uppsala kommun logotype

​Uppsala kommuns största detaljplan någonsin antagen

Uppsala kommun - 2015-12-16 10:28 CET
Med minst 3500 nya bostäder antogs idag detaljplanen för utbyggnaden Rosendalsfältet. Planen omfattar utöver ett rekordstort antal bostäder en multihall, två nya torg och en park, skola, fyra förskolor och möjlighet till campusutveckling för universiteten. Detaljplanen är den största antagna i Uppsala kommuns historia.
Rosendalsfältet omfattar etapp 2-5 i utbyggnaden av Rosendal och det är framförallt det gamla militärområdet och golfbanan som nu ska omvandlas till ett attraktivt bostadsområde med många restauranger och butiker.hosten
– Känns bra att ha fattat beslut om Uppsala kommuns största detaljplan någonsin, när vi växer kan vi förbättra servicen, locka hit arbetsplatser och utveckla Uppsala. Närheten till förskola och skola kombinerat med ett bra butiks- och restaurangunderlag innebär att det kommer bli en blandad stadsdel där både barnfamiljer och unga kommer vilja bo, säger Erik Pelling (S) ordförande i plan- och byggnadsnämnden.
Här ska byggas 3500 av de 5 000 bostäder som planeras i hela Rosendal. Dessutom är en skola och fyra förskolor planerade. I bottenvåningar på bostadshusen och kring nybyggda torg planeras för butiker, restauranger och samhällsservice som vårdcentral och tandvård. Här planeras också för en ny multihall.
–Vi är glada över att kunna bidra till framväxten av en ny stadsdel där det finns plats för många verksamheter att gro. I utvecklingen av Rosendalsfältet finns stora möjligheter för både universiteten och näringslivet att etablera sig i ett område med stark tillväxt, säger Peter Bohman, regiondirektör på Akademiska Hus, region Uppsala.
Ett campusområde skulle innebära att många unga människor kommer att vilja bo i Rosendal, inte bara för att ha nära till studier utan också för att kunna gå ut och äta och roa sig.
-De planerade bostäderna i Rosendal har ett stort inslag av små lägenheter som passar mindre hushåll, Rosendal kommer bli en viktig stadsdel i framtiden och inriktningen är att Rosendal ska vara den första stadsdelen i Sverige som hållbarhetscertifieras, säger Erik Pelling"
Skicka en kommentar