torsdag 10 november 2016

Polisen hade inte tid

Polisen hade inte tid. Det framgår dock inte vad man var upptagen med. Men vi måste försöka förstå. Man kanske inte kan prioritera brott

Nästan omöjligt att nå polisen efter inbrott

Tommy Westring försökte återkommande gånger komma i kontakt med polisen för att anmäla ett inbrott. Det blev till många timmar. Foto: Leif Svanberg
Tommy Westring försökte återkommande gånger komma i kontakt med polisen för att anmäla ett inbrott. Det blev till många timmar. Foto: Leif Svanberg
SESKARÖ: I tisdags uppmärksammade en av ägarna till Seskarö havsbad ett inbrott på campingområdet.  Efter många timmar och en rad samtal får Tommy Westring kontakt med polisen – som undrade var Seskarö låg.
Tommy Westring, en av ägarna till Seskarö havsbad noterade att låset till verktygsboden hade klippts av. Förrådet hade tömts på gräsklippare, röjsågar, industridammsugare och grästrimmers.
Westring ringde till polisen för att anmäla.
– Jag ringde 114 14, berättar Westring.
Vid första telefonsamtalet hamnade han på plats 47 i en telefonkö.
Han fick lämna sitt telefonnummer så att polisen senare kunde återkoppla, när det var hans tur. Det blev det dock aldrig hans tur, polisen ringde inte upp.
– Då ringde jag upp igen och hamnade på plats 60. Samma sak igen, de ringde inte upp. Då ringde jag en tredje gång och hamnade på åttionde plats, säger Westring.
I och med att han åkt in till Haparanda för att uträtta ärenden åkte han till polishuset i staden. Klockan var tre minuter över tre på eftermiddagen. Polishuset var stängt.
Några timmar senare ringer polisen till Tommy Westring och han fick lämna en anmälan.
– Jag fick berätta vad som hänt och vad som var stulet, säger han.
Personen som tog emot anmälan undrade var Seskarö låg någonstans. Operatören hittade inte adressen i datorn, åtminstone inte inledningsvis.
Polisens operatör sa att det inte skulle vara möjligt för någon patrull att åka ut till Seskarö.  Det fanns inte tid och resurserna saknades.
HB har under tors­dagen försökt att nå polisen för en kommentar om hur rutinerna ser ut i samband med brottsanmälan.
Detta utan resultat. Polisen har inte gått att nå.
Skicka en kommentar