söndag 3 mars 2019

Visst kan Uppsala basket komma tillbaka

"Återväxten det största problemet", lyder en rubrik idagens UNT. Artikeln handlar om Uppsala basket,killar. En pessimistisk artikel. Hur ska Uppsala basket kunna komma tillbaka till högsta serien? Dålig ekonomi, brister i ledningen (enligt artikeln) och dålig återväxt bland spelarna.
Styrelsen för klubben har nog en utarbetad strategi. TY, något alternativ till att komma tillbaka kan väl knappast finnas?
A och O just nu måste väl vara att se till att finna en styrelse med arbetsvilliga personer, som också är idérika och har kontakter. Någon eller några finns där redan, men fler måste uppenbarligen till.
Jag avundas, som uppvuxen i Norrbotten, Luleåspelarna med sina stöd från ett starkt näringsliv. Är det möjligt i dag att, för Uppsala basket, konkurrera med ett sådant lag? Uppsalas näringsliv saknar den viljan och styrkan som finns i näringslivet i Luleå. 
Om det handlade om endast pengar borde man lägga ner omedelbart. Tack och lov är det inte så, även om pengar måste finnas i rikligt mått. Uppsala har så mycket som Luleå saknar. Använd Akademins dragningskraft, närheten till Stockholm, kulturen, som motorer. I Sverige och utomlands finns säkert skickliga spelare, som är villiga att få sådana värden till priset av lägre arvode. Eller?
Och, viktigt nu, forma en kraftfull ledning

Inga kommentarer: