onsdag 29 februari 2012

Två olika frågor - KD och samråd om Seminarieparken

Vilka ideal värnar KD? frågar UT i dag. När jag såg rubriken tänkte jag spontant att KD knappast har några ideal. Men man ska alltid tänka en extra gång. Visst har partiet ideal. Det, som föranleder frågan är huruvida ensamstående kvinnor ska få rätt till assisterad befruktning. Kanske hör frågan till partiets ideal, men jag tror det handlar mer om att nu har man en fråga, som kan bidra till att höja opinionssiffran till över fyra procent. Om KD hade lagt sig för övriga regeringspartier i även denna fråga skulle framtiden ha varit mörk och partiet tvingats tillbringa utanför riksdagen. Nu är det inte självklart att nej till assisterad befruktning räcker, men nog torde den åtminstone kortsiktigt höja siffrorna med åtminstone en procentenhet. Många delar KD:s uppfattning.
Många är de personer, som inte vill acceptera att samhället förändrats och att vi nu ser nya familjebildningar, bland andra i form av ensamföräldrar där omgivande personer spelar annan roll än tidigare. Äntligen kommer som media beskriver det, KD att köras över.

I Uppsala vill FP nu inbjuda andra partier till dialog om Seminarieparken. Detta läser jag i en insändare i dagens UNT. De två folkpartistiska kommunalråden argumenterar på ett bra sätt. Man betonar "de historiska samband och de kultur- och naturvärden, som finns i kvarteret. Men dialogen då? Är det inte det man hållit på med under en lång tid och att dialogen gick i stå. Nåja bra att man vaknar, men vad säger det här om de politiska processer, som föregår ställningstagande i olika frågor.
Skicka en kommentar