lördag 27 januari 2018

Det borde inte handla om vinsterna

Svenska politikerna förmår inte att se till att debatten om externa utförare i välfärden handlar om vad den borde handla om, nämligen hur offentliga sektorn ska teckna avtal med dessa utförare. Så länge man inte klarar avtalsskrivning måste man avstå från produktion av välfärdstjänster av andra än offentliga sektorn själv, vilket av flera skäl vore beklagligt

"Gäst i Fredagsintervjun: Ilmar Reepalu
– Lobbyisterna har varit duktiga på att få debatten att handla om företagens villkor – inte hur pengarna ska stanna kvar i välfärden för att förbättra kvaliteten.

Mångårige kommunalrådet i Malmö, Ilmar Reepalu (S) möttes av hård kritik när hans utredning om vinstbegränsning för välfärdsföretag kom i höstas. Men i Fredagsintervjun viker han inte en tum från sin linje:

– Vinstdrivet är problemet.

Intervjun handlar också om hur nöjd han är med Malmös utveckling, och om anklagelserna om antisemitism som riktats mot honom.

– Man ville man ha en sådan debatt för att få bort diskussionen från det som hände då i kriget i Gaza, säger Reepalu, som var Malmös kommunalråd 1994-2013"
Skicka en kommentar