tisdag 21 maj 2019

Bra jobbat, Skiftet



Det här är vår största succé någonsin. I söndags gick över tusen Skiftet-aktiva ut i sina kvarter och hängde upp dörrhängare på sina grannars dörrar som uppmanar dem att rösta för klimatet på söndag. Vissa satte sig till och med i bilen och åkte runt i alla närliggande byar!
Såhär såg det ut från Kiruna till Ystad:

Maj är en särskild månad. Solen kommer fram, Sverige vaknar till liv och då kommer protestviljan. Därför tog tusentals Skiftet-aktiva fram en smart demonstrationsplan för att få media att lyssna: Snygga demonstrationer med flaggor, banderoller, vimplar och plakat i Stockholm, Göteborg och Malmö den 19:e maj. Datumet var ett genidrag då det kopplade ihop oss med demonstrationer i hela Europa.
Planen lyckades Harald! Vi trängde igenom mediebruset och fick fram vårt budskap på bästa sändningstid i SVT-rapport och TV4-Nyheterna. [1] Hundratusentals svenskar vet nu att vår rörelse finns och att vi inte tänker låta klimatförnekare och rasister ta över EU.

Det kan ibland kännas som att Sverige inte riktigt ligger i Europa. Men i söndags kändes det som att vi var sammankopplade över kontinenten. På frihetstorget i Bukarest samlades 15 000 rumäner för att säga att de älskar Europa, i Berlin endes tiotusentals bakom banderollen Ett Europa för alla och i Wien samlades tusentals för samma sak på gator, torg och till och med dansgolv.
Det var bara ett par exempel och över 200 000 samlades över kontinenten mot klimatförnekare och rasister. Det gjorde att våra demonstrationer nådde ned i tysk, österrikisk och kanske till och med fransk press! [2] Skiftet-rörelsen har internationellt genomslag.

Vi visade vår rörelses muskler som vi tränat upp gemensamt. Men jobbet är inte riktigt färdigt än.
Nu gäller det att få folk går från ord till handling. Nu måste vi få folk att sig till valstugorna. Nu måste vi rösta fram politiker vi har möjlighet att påverka för att få en värld som är hållbar, rättvis och som vi kan stå för. Om inte vi går och röstar låter vi andra bestämma vår framtid åt oss.
Skriv under ditt vallöfte, att du ska gå och rösta, för att få mer information om hur du kan rösta och uppmana dina vänner att göra samma sak

Inga kommentarer: