torsdag 4 mars 2010

RUT och skatteregler

Nu fylls tidningarna med skandalantydande rubriker om socialdemokraters tillämpning av skatteregler. Det är uppenbart att de rödgröna nu gör ett stort misstag när man ifrågasätter det så kallade RUT - avdraget. RUT är en populär del av skattesystemet. Min gissning är att de rodgröna nu diskuterar hur man ska kunna ändra nuvarande defensiv till en offensiv. Skulle man komma till makten tror jag inte en sekund på att RUT avskaffas.
Men drevet på de som är motståndare till RUT men ändå tillämpar regeln är märkligt. Ska vi alla när vi deklarerar göra avsteg från skatteregler som vi ogillar? Självklart ska alla tillämpa RUT på samma sätt. Beklagligt är att vissa politiker inte vill utåt försvara ett självklart handlande och därmed ge intryck av att man gjort något orätt. Det orätta ligger hos de krafter, som gör allt för att göra vissa personers tillämpning av en regel till någonting skumt.
Jag läser rubriken "S-toppar utnyttjar RUT-avdrag". Och?

Språkpolisen: "Men enligt siffror som SCB tagit fram nyttjas RUT-avdraget jämt fördelat inom alla inkomstgrupper." Intressant information. Bidraget är ständigt fördelat. Dock svårt att förstå vad som menas med detta. Den information vi inte får av artikeln är att bidraget är jämnt fördelat.

Inga kommentarer: