måndag 1 april 2013

Media undviker viss granskning

Tidningar skapar gärna skandalbilder. Och deras påverkan är stor. Vilken bild ger man av grupper som politiker, företagsledare, idrottsstjärnor, artister o.s.v. De två förstnämnda består av en helt annan sorts människor, ganska onda, medan andra grupper är mest goda.
TV - kanalerna medverkar till denna snedvridning i hög grad. "Inbördesbeundranprogrammen" sköljer över oss. Och vi konsumerar. Varför? Vi borde ju bojkotta program som Stjärnorna på slottet,
Så mycket bättre och resten där Per Andersson och Markoolio tycks vara givna.

Det finns emellertid ett annat fenomen i mediarapporteringen, som förbryllar. Ett är granskningen av europaparlamentarikerna. Kanske borde man ifrågasätta hemligstämplingen av kostnaderna kring varje ledamot. Hur reser man och vart och varför är en fråga, som troligen skulle skapa reaktion, men som inte går att belysa.

En annan fråga är redovisning såsom "Dessa tjänar mest där Du bor". Men i sammanhanget finns en het potatis som man undviker att ta i, nämligen "Åtta av tio miljonärer är ...". Vilka yrkesgrupper består gruppen svenska miljonärer av?

Det måste finnas en orsak till att media inte vill ge den redovisningen. Men vilken är orsaken?
Skicka en kommentar