lördag 30 augusti 2014

Snedvridning

Är det okunskap eller är det illvilja. Det upprepades i radions P4. Man samtalade om, bland annat, övergrepp och nämnde politiker och präster. Varför man utelämnar grupper, såsom idrottsmän och artister kan väl inte bero på annat än att man vill snedvrida.
Det här finner vi i även grova förenklingar av hur politiker ger svar på frågor. "Du svarar som en politiker". Nästan alla politiker är ju övertydliga i sina svar om man jämför med svaren i en sportintervju.
För att inte tala om missuppfattningarna, kanske medvetna, om "politikers löner". I Uppsala kommun finns cirka tusen politiker. Av dessa har cirka tolv politiker heltidsarvoden på runt femtio tusen kronor i månaden. Det är en bra ersättning, men en usel timpenning. Övriga över nio hundra utför sina uppdrag vid sidan av andra arbeten, med ersättningar för förlorad arbetsförtjänst och kanske fem hundra kronor per sammanträde. Hur kommer det sig att vi förfasas över detta? Många elitseriespelare i ishockey har årslön på flera miljoner.
Skicka en kommentar