tisdag 22 september 2015

Kanske en septemberöverenskommelse 2018

Lyssnade på budgetdebatten i riksda´n. Kritiken från oppositionen var kraftig. Det var länge sedan omdömena var så negativa. Budgeten leder till ökad arbetslöshet sa någon, trots att tanken från regeringen är den motsatta. Sextio procent får försämrad ekonomi.
Det måste bli en mycket jämn omröstning. 
Nej inte alls. Bara SD kommer att rösta mot. Övriga inom oppositionen lägger ner sina röster. Man ser till att Sverige får en statsbudget, som man anser leder Sverige i fel riktning. Med andra ord blir allianspartierna medansvariga. Hur ska dessa partier kunna kritisera regeringen om det inte går som man tänkt sig? Ni var emot, javisst, men ni gjorde inget för att försöka leda utvecklingen åt något annat håll. Sju partier står direkt eller indirekt bakom budgeten. 
Jag kommer nog att hånle när allianspartierna börjar prata om att vad var det vi sa. Upprepas eländet bäddar man för valförlust 2018. Kanske en septemberöverenskommelse 2018. Ni får regera vidare, vi lägger ner våra röster om talmannen skulle föreslå en allianspartiledare bilda regering
Skicka en kommentar