måndag 25 januari 2010

Rädda politiska ledare

För ett par år sedan hade jag nöjet att vara inbjuden till Shen Yun Performing Arts`föreställning i Stockholm. En fantastisk föreställning. I år tvingas man ställa in, på grund av politiska ledares rädsla. Har fått detta pressmeddelande:

Pressmeddelande från Shen Yun Performing Arts, vidarebefordrat av lokala arrangörer i Sverige:
Som lokala arrangörer av Shen Yuns föreställningar i Sverige 2010 vill vi uppmärksamma att Hongkongmyndigheterna vägrat ge visum till nyckelpersoner inom Shen Yun Performing Arts. Detta har lett till att samtliga föreställningar där har ställts in.

Detta påminner oss om vad som hände även här i Sverige år 2008. Den kinesiska ambassaden försökte då hindra denna dansensemble från att uppträda här. Självklart lyckades man inte. Hongkong är dock inte Sverige. Vi stödjer nu Shen Yun i deras ansträngningar att få framföra genuin kinesisk kultur i Hongkong.


Nedan följer Shen Yun Performing Arts uttalande.
Chowa Choo, ordförande Vasilios Zouponidis, VD
Svenska föreningen för Falun Dafa Sales Competence AB
Kontaktpersoner:
Lilly Wang 031-405998
Vasilios Zouponidis 0709-817654
Svenska arrangörernas webbsidor: http://stockholm-show.se/

Översatt från: http://www.shenyunperformingarts.org/node/24270

UTTALANDE FRÅN SHEN YUN PERFORMING ARTS

SHEN YUN TVINGAT STÄLLA IN FÖRESTÄLLNINGAR I HONGKONG

NEW YORK, 24 januari 2010 – Shen Yun Performing Arts nödgas informera om att sju utsålda föreställningar i Hongkong har ställts in på grund av Hongkongmyndigheternas avslag i sista stund av inresevisum för flera nyckelpersoner i vår personal.

Framträdandena var inbokade vid Hong Kong Academy for Performing Arts’ Lyric Theatre den 27-31 januari. Men den 21 januari vägrade Hongkongs Immigrationsdepartement att ge inresevisa till sju av vårt företags nyckelpersoner i produktionsgruppen. Den av Hongkongs immigrationmyndigheters föregivna anledningen är att dessa produktionsjobb skulle kunna utföras av lokal personal.

Det har förklarats tydligt för Hongkongmyndigheterna att dessa personer i produktionsgruppen emellertid är en integrerad del av Shen Yun. Vår produktionspersonal är specialutbildad för Shen Yuns höga konstnärliga krav, vilka är exceptionellt tekniska och detaljerade. De kan inte ersättas och föreställningen kan inte genomföras utan dem.

Fastän visumansökningarna gjordes den 13 oktober 2009 kom avslagen först tre dagar innan vår avresa. Eftersom Hongkongmyndigheterna vägrade ändra deras beslut efter upprepade förfrågningar har vi tvingats ställa in föreställningarna.

Shen Yun Performing Arts är ett New York-baserat företag som hade sin första säsong med turnerande år 2007. Vårt uppdrag är att väcka Kinas artistiska traditioner till liv och det andliga arv som var livaktigt innan decennier av förtryck. Våra föreställningar har setts av miljoner teaterbesökare med varierande bakgrund.

Hjärtat av vår produktion är klassisk kinesisk dans, tillsammans med vokalister, en live-orkester som kombinerar kinesiska och västerländska instrument, och färgrika handgjorda dräkter. Våra danser skildrar traditionella legender såsom den om Mulan eller Yue Fei, såväl som händelser i dagens Kina, som historien om Falun Gong. Genom att ge berättelserna konstnärlig form på scen vill vi skänka nytt liv till den andliga essensen och värdena i Kinas gudainspirerade kultur.

Den kinesiska kommunistregimen har i åratal försökt störa våra framträdanden genom att sätta press på tjänstemän och teatrar och försöker få dem att ställa in våra föreställningar.

Vi beklagar att Hongkongs invånare nekas sin rätt att se Shen Yun Performing Arts och förstår att den här händelsen utgör ett brott mot Hongkongbornas frihet. Vi hoppas att människorna i Hongkong, som värdesätter sin frihet, kommer att uppmana Hongkongregeringen att rätta till sitt misstag.

Vi är tacksamma mot tusentals människor i Hongkong som såg fram emot att få se vår föreställning. Vi ser fram emot att återvända till Hongkong och ge föreställningar i ännu större skala snart

Inga kommentarer: