onsdag 10 februari 2010

Varning för S - styre

Jag blir orolig när jag hör socialdemokraterna göra utspel om politiska inhopp i professionens arbete. Problem har uppstått vid Akademiska sjukhusets barnonkologiska avdelning. Problemet handlar om missnöje med arbetstidschema och ersättningar. Nu måste den politiska ledningen gripa in anser socialdemokraterna. Tänk om dessa politiker får ansvaret efter nästa val. Den politiska uppgiften är inte att utföra uppgifter, som är professionens. Dessutom skulle ett inhopp nu försvåra arbetet med att finna hållbar lösning.
Det är en ledningsfråga, säger S. Ledningsfrågan handlar om att pröva frågan om fördelningen av ansvaret mellan politiken och professionen. Prövningen ska naturligtvis göras mot bakgrund av bland annat gjorda erfarenheter, men ska absolut inte göras nu. Socialdemokrater tycks betrakta landstingsråd som chefer.
Jag vill utfärda en stark varning för att backa upp en politik med sådant synsätt. Jag har synpunkter på den politiska styrningen men, den förändring i synsätt som präglar nuvarande ledning går i rätt riktning

Inga kommentarer: