torsdag 13 maj 2010

Invandring och välfärd intresserar inte media

I måndags hade jag förmånen att få spela moderators roll vid en politisk utfrågning. Ämnet var "Invandring och välfärd - motsättning eller förutsättning". Kvällen inleddes med föredrag av inga mindre än Jerzy Sarnecki och Anna-Lena Lodenius. Efter föredragen fick de närvarande ställa frågor till representanter för riksdagspartierna.
Vi hade informerat kommunpolitiker och media om mötet. Endast en kommunpolitiker, en socialdemokrat, av de som deltog i det förra mötet, infann sig. Kanske var alla övriga upptagna av andra aktiviteter. Men inte heller några av deras politikerkolleger syntes till. Kanske insåg man att eftersom det inte ges någon publicitet är värdet för litet. Men mötet gav värdefull kunskap, vilken kan vara värdefull att ha i valrörelsen. Publicitet ja. Jag såg inte en enda journalist. Vad står detta för? Med dessa föredragshållare och kandidater i kommande riksdagsval; ändå inget intresse från medias sida. Häpnadsväckande.
Jag tycker det är viktigt att få förmedlat fakta om invandringsskepticismen som förklaring till röstande på radikala högerpartier, i högre grad än främlingsfientlighet. Det är viktigt att få förmedlat fakta kring främlingfientliga och främlingsskeptiska rörelsers användning av kopplingen mellan invandring och kriminalitet för att samla röster.
Det är nu en utmaning att finna kanaler för information i en tid när de traditionella kanalerna inte längre fungerar.

Inga kommentarer: