torsdag 15 september 2011

Dagens funderingar

UNT tycker inte det är särskilt viktigt för en riksdagsledamot att skriva motioner. Nej, inte om man finner andra verktyg. Jag öppnar nyfiket tidningen varje morgon för att få en belysning av hur ledamöterna hittat och använt andra verktyg. För interpellation och skriftlig fråga är ju följaktligen också onödiga instrument.
På torgen under valrörelserna står kandidater och utlovar aktivitet och kamp för att åstadkomma politiska förändringar. På vilket sätt ska man göra det och vad har man gjort? Jag böjer mig för UNT:s uppfattning den dag man visar på alternativ använda av riksdagsledamöter.

Nu anmäler sig kandidater till partiledarposten hos Kristdemokraterna. Då gäller det att hitta en fråga, som media nappar på och som ger intryck av engagemang och empati.

Vad drar vi för slutsatser när vi ofta läser om kraftig utbyggnad av vindkraft, inte ens när ekonomin bromsar in, och att vi då och då läser om uppskjutna planer på ny kärnkraft?

Vi socialliberaler håller väl tummarna för att Radikale Venstre ska nå framgångar i dag.

En insändare i dag prisar Kuba efter att ha varit där och inte sett vare sig tiggeri eller hunger. Tänk om det är så att Kuba har ett system som inte tillåter att sådana avigsidor får visas.
Skicka en kommentar