torsdag 21 november 2013

Åkesson är taktisk?

Åkesson spelar ut en del kort. Ganska skickligt. Och Löfvén måste gå i försvarsställning. Sverigedemokraterna kommer att i fler frågor ansluta sig till en socialdemokratisk linje och på nytt tvinga Löfvén att ägna kraft åt att ta avstånd från SD.
Förhoppningsvis kommer Sverigedemokraternas landsdagar att avslöja partiet.

Synd att nedanstående artikel innehåller språkfel. "...Åkesson syftar till en intervju.." Nej han syftar på. "Vårt förslag om att riva upp statlig inkomstskatt..". Nej man river inte upp skatt, man river upp beslut om... "Får inte stå i vägen för att vi har motsatta uppfattningar i invandringspolitiken" Vad menas? "...deras människosyn skiljer sig så diametralt med vår ideologi"  Om nu ordet diametralt ska användas borde meningen lyda: "...deras människosyn skiljer sig diametralt från vår.."

""Det är uteslutet"
Erik Nises säger att Åkesson syftar till en intervju med SVT där flera partiledare närvarade, och att Löfven redan då svarade:
– Sköter du ditt, så sköter jag mitt.
Erik Nises:
– Vårt förslag om att riva upp sänkt statlig inkomstskatt hade sett likadant ut i vilket fall. Och precis som i andra frågor har vi inte samarbetat med, eller något tips från, Åkesson, säger han till Expressen.se.
På fredag inleds Sverigedemokraternas landsdagar i Västerås. Jimmie Åkesson hoppas kunna stoppa fler regeringsförslag framöver.
– Andra viktiga reformer som måste genomföras – som inom a-kassan – där vi skulle kunna samarbeta med socialdemokratin, får inte stå i vägen för att vi har motsatta uppfattningar i invandringspolitiken, säger Jimmie Åkesson till DN.
Men något samarbete med S är det inte tal om, enligt Erik Nises.
– Det är uteslutet att vi på något sätt samverkar med SD eftersom deras människosyn skiljer sig så diametralt med vår, och att den inte är förenlig med vår ideologi, säger han."
Skicka en kommentar