onsdag 4 mars 2015

Teatern Under samma tak, en missbedömning av SVT

I går såg jag en teater (första och sista gången), som blir en serie, i SVT. Den heter Under samma tak. Här ska några yngre personer samsas med lika många seniorer (gamlingar, säger de yngre). Meningen tycks vara att skapa konflikter och att peka på generationsskillnader. Innan man ens hade hälsat på varandra skapade man en motsättning, som handlade om oordning med väskor i hallen i det hus, som har det gemensamma taket.
Johanna spelar en ung oförsonlig och osympatisk junior. En kille med rosafärgat hår spelar en bortskämd och kanske curlad junior och som inte varit van vid att göra ett enda handtag utöver att gå på parties. En flicka spelar rollen av en som bryter mönstret och nog kommer att vara den, som får känna viss sympati med seniorerna.
Bland seniorerna finns roller såsom en dam med skinn på näsan och som inte tänker sig acceptera vilka fasoner som helst.
SVT har missat att i en teater av det här slaget borde rollfigurerna givits rollnamn och inte skådespelarnas riktiga namn. Men det värsta är att SVT tror att vi går på lögnen att det inte är teater utan på riktigt.

Nästa gång kommer TV:n inte att vara påslagen. Ty att byta kanal, till, till exempel, TV4 är ingen idé eftersom där är nästan ständiga reklaminslag
Skicka en kommentar