söndag 23 augusti 2015

Ambassadörer diskuterade klimatrelaterade frågor

Vad betyder det när ett antal ambassadörer diskuterat klimatrelaterade frågor. Har man tagit steg framåt eller har man gjort några välformulerade uttalanden, sådana som gjorts förr och som alla hört förut. Vi måste. Det är dags. Vi har inte tid att vänta. Klockan är fem i tolv. Jojo, men sen då?
Kanske ska statsbesök och diplomati vara sådan här. Kanske handlar det om relationsskapande, som i sin tur underlättar problemlösning. Jag vet inte, men jag funderar.

"Den 17 augusti 2015 tog förste vice talman Tobias Billström (M) emot 25 FN-ambassadörer i Förstakammarsalen för ett möte. Bland annat diskuterades Sveriges säkerhetsrådskandidatur och miljöfrågor.

Ambassadörerna besökte riksdagen för att bland annat diskutera klimatrelaterade frågor inför FN:s klimatkonferens COP21. De inbjudna länderna tillhör ländergrupperingarna SIDS (små östater under utveckling) och MUL (minst utvecklade länder). Gemensamt för dem är att de utgör viktiga aktörer inom ramen för FN:s klimatförhandlingar. Klimatkonferensen äger rum i Paris i december 2015.
Även Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd diskuterades på mötet. Anna-Lena Sörenson (S) från riksdagens FN-nätverk deltog i diskussionerna.
Förutom besöket i riksdagen togs ambassadörerna emot av kronprinsessparet för en audiens. Möten med statsminister Stefan Löfven (S), utrikesminister Margot Wallström (S) och biståndsminister Isabella Lövin (MP) stod också på programmet."
Skicka en kommentar