lördag 9 juli 2016

Nu måste ni partiledare ge era kommentarer.

Man var så tagna av Saddam Husseins inhumana politik att man förmådde inte se något annat än ansträngningar för att ta död på honom. Det var viktigt att få bort honom. Folket hade lidit tillräckligt. Där finns dock ett stort MEN. President Bush i USA valde en metod, som ledde till ännu större lidanden. Ja, ledde, förutom oerhört stort antal dödade och skadade i det krig, som han inledde, till en motreaktion, som vi i dag ser i form av IS. Det var en ödesdiger missbedömning, som också torde ha varit rättsvidrig.
För svenska politiker finns här ett stort problem. Nästan alla partiledarna välkomnade Bushs beslut. Man berömde och applåderade. Man tog därmed på sig ett moraliskt ansvar för krigshandlingarna.
Står man fortfarande för uppfattningen att angreppet på det irakiska folket var försvarbart? Ingen av dem har sagt något. Här bevittnar vi alltså en stor politisk skandal utan att den granskas av medierna. Och detta är en skandal i sig.
Partiledare! Är ni beredda att be om ursäkt för er applåd till president Bush för att han angrep det irakiska folket eller anser ni fortfarande att angreppet var en klok åtgärd? Ni kan inte tiga längre

Din vård ska vara säker,
men då måste alla bidra.

Vad gör Professionen?
Vad kan Du som Patient göra?
Vad måste Politikerna göra?

Det här kommer jag gärna
och pratar om
Ring 0760-163244 eller
e-posta harald.nordlund@gmail.comSkicka en kommentar