tisdag 18 oktober 2016

Har ni hört något så illa.

Nedanstående har jag hämtat från en kvällstidning. 

Jag  var tvungen att läsa flera gånger. Moderaterna är tveksamma till att arbeta för ett kärnvapenstopp, ty det kan äventyra NATO-medlemskap. Kan något sådant vara sant. Ett svenskt politiskt parti är tveksamt till att Sverige ska ägna sig åt att försöka avskaffa kärnvapnen.
Nu kommer jag att kräva av L, C och KD att tydligt redovisa huruvida man är eniga med Moderaterna.


”Stänger dörren till Nato”

Svenska partier har länge drivit nedrustningsfrågor.
Båda regeringspartierna S och MP har kongressbeslut om att verka för nedrustning i världen. Men också företrädare för Allianspartierna har tidigare pläderat för detta. Den senaste tiden har dock företrädare för Moderaterna bytt fot i frågan.
I en utrikespolitisk debatt 2014 slog M:s försvarspolitiske talespersonHans Wallmark fast att arbetet för kärnvapennedrustning är "centralt".
Vid en interpellationsdebatt i riksdagen nyligen varnade han dock Sverige för att säga ja till kärnvapenresolutionen – med tanke på Nato.
– Detta skulle vara mycket olyckligt eftersom ett ja till den resolutionen bedöms vara oförenligt med ett medlemskap i Nato. Regeringen skulle med ett sådant agerande stänga dörren till ett framtida svenskt Natomedlemskap, sa han.

Inga kommentarer: