fredag 14 oktober 2016

Cykla även på vinternJag cyklar gärna vintertid, men skulle vilja ha uppvärmd cykelsadel


Uppsala kommun

 

Dags att anmäla sig till projekt Vintercyklisten

Uppsala kommun - 2016-10-14 12:03 CEST
För tredje året i rad får Uppsalaborna möjlighet att delta i kommunens satsning Vintercyklisten. Målet är att fler att ska upptäcka att det går bra att cykla även på vintern. Utvärderingen av tidigare års deltagare visar att många fortsätter vintercykla efter att kampanjen är slut. Anmälningstiden är måndag 17 oktober- 31 oktober.
För att delta ska man ha fyllt 18 år, bo i Uppsala, och vilja börja cykla på vintern. Deltagarna ska cykla minst tre kilometer, tre gånger i veckan från 1 december till 31 mars. Resorna registreras via en app eller dator, deltagarna ska också svara på två enkäter.
Eftersom det är viktigt att de som cyklar om vintern har rätt utrustning får de som deltar vinterutrustning till både sig själva och till sin cykel
  • dubbdäck (inklusive montering, avmontering och montering till nästa vintersäsong)
  • cykelhjälmspåse
  • reflexväst
  • fodrat sadelskydd
  • cykellysen (fram- och baklyktor)
  • benreflexer.
– Nytt i år är sju företag och myndigheter erbjuder sina arbetstagare en plats. Det är riktigt roligt. Kampanjen ska leda till att fler cyklar även vintertid, något som är bra för både hälsa och miljö, säger Johan Lundqvist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.
70 av platserna erbjuds till Uppsalas medborgare. Övriga platser står arbetsgivare för. Energikontoret Mälardalen, Friskis & svettis, NCC, Uppsala kommun, Uppsala läns landsting, Uppsala universitet och Vattenfall AB erbjuder dessa platser till sina medarbetare

Inga kommentarer: