söndag 25 december 2016

Vi kan väl få drömma tills katastrofen släcker alla drömmar

Svårt att förstå (jo avståndet är långt) hur så många i USA kunde rösta på Donald Trump. Etablissemanget? Jo, har hört det till leda. Kan väl ligga nå´nting i det, men tänk om det är ännu enklare än så. Tänk om många gillar en som inte bryr sig om sanningen och som är beredd att röra om. Och tänk om det är så att pengar och egoism vägleder så pass många att en vildhjärna kan nå presidentposten. Och tänk om det är så att många har så dåliga kunskaper att man tror att stängda gränser skapar långsiktigt bättre ekonomi.
Alltnog, det finns en Trump med unkna uppfattningar, liksom uppenbarligen många andra har. Beklagligt och oroande att en sådan person kan få en roll som president.
Efter berusning kommer tillnyktring, utom för dom som måste återgå omgående. Jag tror att en reaktion kommer. Eller kan vi tro på total omsvängning: Jag hade fel om klimatet. Obamacare har inneburit ökad livskvalitet för många. Stängda gränser skapar nya problem. Våld kan inte bekämpas med våld. Kommande Trumputtalanden? Knappast. Men låt oss drömma fram tills katastrofen omintetgör drömmen
Skicka en kommentar