måndag 17 maj 2010

Ompröva ständigt Din favorit

Läste i helgen ett kåseri (för man kan väl kalla artikeln så)om funderingar, som väcks kring besvikelsen, som ofta uppstår efter entusiasmen i samband med val av representanter för oss i olika sammanhang. Inte minst gäller det inom politiken, men inom även bostadsrättföreningar, idrottsföreningar m. fl. organisationer. Entusiasmen uppstår av olika skäl. God talare, ser bra ut, verkar trevlig o.s.v. är inte sällan förklaringen.
Besvikelse uppstår när den bild, som entusiasmen skapade, förändras. Besvikelse uppstår när en person inte står pall för de svåra situationerna. Vi ser sådana här förändringar i ledningen för stater (presidenters dalande popularitet), vi ser det i även den lokala politiken och vi ser det hos våra partiledare.
Jag ställer inte upp för den politiker som till mig säger att han/hon ska ta tag i frågan och sedan händer ingenting beroende på att frågan var jobbigare än vederbörande hade insett. Det ger ju så bra intryck när beskedet är att frågan ska klaras ut.
Men hur prövar vi, när vi nu ska välja våra representanter, vilka som håller? Det är svårt men inte omöjligt. Vi måste ta kontakt, kräva handling och kräva tydliga ställningstaganden. Kryss måste inte sättas på namnet högst upp på valsedeln om inte vederbörande tycks leva upp till krav, som vi ställer. Kraven varierar beroende på vad vi var och en anser viktigt. Viktigt är att vi inte faller för de enkla greppen. Dock förskräcker erfarenheten. Kan en ny grupp på Facebook med namnet "ompröva ständigt Din favorit" vara ett verksamt grepp?

Inga kommentarer: