tisdag 11 oktober 2011

Juholt, FP;s landsmöte, höjda sjukvårdsavgifter

Bedrövligt att höra nu pågående intervju i P1 om förtroendet för Juholt. Någon, som tar honom i försvar, tycker att "sån´t här kan hända". Nu skrattar intervjuoffret.
Kommande helg ska jag följa Folkpartiets landsmöte på avstånd. Det blir spännande att höra huruvida ombuden tycker som partiet i skattefrågor. Jo, det här var en märklig formulering. Partiets uppfattning bestäms ju egentligen av ombuden, men när jag i tidningen i dag läser "...FP vill..", trots att det är förslag från partiledning eller partistyrelse kan jag inte låta bli att raljera. Ingressen till artikeln lyder: "Folkpartiet vill ha en ny bred skattereform med slopad värnskatt och halverad statlig inkomstskatt. Målet är att få ner marginalskatten till 40 procent." Hur vet man det? Det är ju frågor landsmötet ska ta ställning till.
En lokal nyhet i dag är att det finns ett förslag om att höja avgifterna inom sjukvården. Ett av de argument, som nämndes i radioinslaget var att avgifterna inte har höjts på flera år. Men, vem har sagt att avgifterna ska öka? Jo, ett annat argument är att genom högre avgifter styr man bort "onödiga" besök vid akuten. Effekten kan diskuteras, men är ju ändå ett argument, som ska respekteras.
Skicka en kommentar