måndag 26 november 2012

Förnybart är framtiden

I morse lyssnade jag, som vanligt, på Ring P1. Tänk om man kunde vara så tvärsäker som en viss man som ringde programmet. Struntprat att vi hotas av en klimatkatastrof. Forskarna är köpta, ansåg han.
"I dagarna släppte Världsbanken en rapport om risken för katastrofala klimatförändringar redan om 50 år. Enligt studien kan jordens medeltemperatur öka med fyra grader – dubbelt så mycket som världens politiker har som mål sedan klimatkonferensen i Köpenhamn för tre år sedan. Enda sättet att hindra en negativ utveckling är en kraftig nedskärning av dagens utsläpp

I måndags släppte International Energy Agency, IEA, sin årliga rapport World Energy Outlook. Fokus ligger på energieffektivisering, förnybara bränslen och förändrade olje- och gasflöden, skriver Miljö & Utveckling. Tittar man på nuläget är fossila bränslen fortfarande det som driver världens bränslebehov. Bidragen till dessa bränslen ökade under fjolåret med hela 30 procent. Men förnybara bränslen knappar in på kolet och blir den näst största källan till värme och el och klättrar upp till förstaplatsen år 2035.







Inga kommentarer: