onsdag 12 december 2012

Tack för föräldravrålet

En liten ljusglimt. Nu har föräldrarådetvrålet bildats. Vanliga människor, som nu kräver att politiker börjar handla. Det här är vad som behövs. Att inte problem, som har med vår överlevnad att göra, har högsta prioritet vittnar om antingen dåliga kunskaper eller brist på vilja att ta ansvar.
Nu gäller att vi blir många, som ansluter oss till föräldravrålet.
Det är inte svårt att sympatisera med föräldravrålets kravlista. Miljön måste ges högsta prioritet. Det ska vara lätt att leva klimatsmart och Sverige ska ta fullt ansvar för sina klimatutsläpp.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har ju folkvalda. Skall denna nya grupp ta över eller vad tror de att de är? De representerar inga fler än sig själva.

Maria Korpskog sa...

Klart att vi inte representerar några andra än oss själva - och möjligen våra barn. Det är ju det som är grejen! Precis som andra grupper som vill påverka politiken. Eller är du motståndare mot all form av utomparlamentarisk påverkan? Du kanske inte gillar LRF eller Svenskt Näringsliv heller? :-)

Harald i Uppsala sa...

Varför vara anonym? Men kanske vill Du inte stå för Din uppfattning? Utomparlamentariska grupper kan i många fall stärka vår demokrati. Du pekar på ett par sådana exempel. Föräldravrålet uppfattar jag som ytterligare ett exempel.
Din fråga:"Skall denna nya grupp ta över eller vad tror de att de är?" Jag tror att dom är oroliga, oroliga för sina barns och barnbarns framtid, oroliga för de stora mängder människor, som inte kommer att kunna bo kvar i sina hemländer och oroliga för rubbningar i hela ekosystemet. Åtminstone är detta min oro. Vi måste engagera oss innan det är för sent, för tiden håller på att rinna ut.

Anonym sa...

Tack Harald för att du är med och sprider! En av finesserna med detta är ju inte att detta ska ersätta tidigare upprop och aktioner. Det ska komplettera. Föräldravrålet har dessutom potential att samla riktigt många som ett paraply i och med att vi inte har specifika krav på detaljer. Det så många fantastiska kunniga personer och engagerade forskare att politikerna *måste* nu börja lyssna på vad de säger. Vi hoppas att alla dessa nu också börjar vråla med oss!
/Chris Lundberg

Anonym sa...

Eftersom Föräldravrålet verkar bryr sig om våra barn, vår miljö och vårt klimat så borde de kräva ett omedelbart förbud för vedeldning och pelletseldning i våra villakvarter och berätta för alla hur skadlig denna eldning är!
Läs fakta här:

Lungspecialister och läkare om den dödliga vedröken:
http://www.youtube.com/watch?v=jaxSgglRpLY

Sanningen om den skadliga, giftiga och cancerframkallande vedröken som är 12 gånger mer cancerframkallande än cigarettrök!!!
http://www.thedeadlywoodsmoke.blog.com/

http://www.ipetitions.com/petition/friskluft/