onsdag 10 juli 2013

Almedalen en dyr tummelplats

Har missat var jag hämtat nedanstående citat. 
En intressant information. En halv miljard av våra skattepengar har satsats på Almedalsveckan. Demokratin måste få kosta, brukar det heta. Intressant vore att få en bedömning av i vilken grad väljarna tagit del av partiledartalen, för det är ju dessa, som speglats i media. I seminarierna deltog 20 000 personer i 2000 seminarier. Vad betyder det? Var det totalt 20 000 deltagare vid seminarierna var väl antalet personer, som var där knappast fler än hälften, det vill säga 10 000. Om det däremot var 20 00 olika personer där var deltagandet vid seminarierna, om varje person deltog i endast ett seminarium, i genomsnitt tio personer.
Jag har svårt för att låta bli att hålla med om att Almedalsveckan är en dyr tummelplats för en elit. Den är mycket trevlig, men låt andra betala och lägg den halva miljarden på vården.

"Före Almedalsveckan var det många journalister och vanliga medborgare på olika sociala medier som menade att politikerveckan var till för en liten maktelit. Totalt deltog cirka 20,000 personer i över 2000 evenemang.

Enligt våra beräkningar, som bygger på arrangörernas och deltagarnas egna siffror, beräknar vi att kostnaden för skattebetalarna ska ha uppgått till över en halv miljard kronor för en veckas mingel, evenemang och tal. Vare sig regeringen eller andra berörda parter vill bekräfta kostnaden, men de deltagande kommunerna, landsting, försvar mfl hävdar att det är helt klart värt pengarna. Frågan återstår om den svenska befolkningen anser det vara värt pengarna eller om de skulle kunnat användas till annat? "
Skicka en kommentar