onsdag 27 maj 2015

Hur mycket i TV är falskt?

Tack Bengt. Sådant här, som du säger, måste sägas. Nu har vi fått veta hur eländigt man beter sig, men hur är det med de program, som ingen kan kolla? Vissa falskheter är så falska att vi tittare genomskådar. Att Hollywoodfruarna i en viss reklamkanal deltar i ett slags teater är ju uppenbart. Ser inte eländet efter att ett par gånger ha fått misstanken att bli tillräckligt stark. 

Vi måste säga ifrån, genom att, till exempel inte titta på falskheter

Eliasson (FP): Säkerställ SVT:s oberoende ställning

Debatten kring Eurovision Song Contest har präglats av Europeiska radio- och tv-unionens val att ersätta publikens burop mot applåder.
– Jag tycker inte att politisk censur hör hemma i svensk television. Tycka vad man vill om burop eller om de olika bidragen, men att försköna bildproduktionen av politiska skäl ger en mycket bitter eftersmak.
Det säger Bengt Eliasson (FP), Folkpartiets gruppledare i kulturutskottet, som idag begär en interpellationsdebatt i riksdagen med kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke om hur frågan ska hanteras 2016 när Sverige står som värd för evenemanget.
– Public service ska inte sända politiskt censurerat material. Om man accepterar att burop ersätta med applåder befinner man sig på ett sluttande plan. Lek med tanken att det hade varit ett politiskt evenemang där man i tv-produktionen ersatt burop med applåder, avslutar Eliasson.
Frågan bifogas.
Kontakt
Bengt Eliasson
Skicka en kommentar