torsdag 15 oktober 2015

Selimovics Brysselbrev

Bra upplägg av info-brev. Mer om vad som sker än om dig själv.

Det blir riktigt bra den dag du inser att Sverige inte ska gå med i NATO


Selimovic (FP) Ryssland använder pipelines för att stoppa länder från att vända sig mot väst och EU

Pressmeddelande från Folkpartiet Liberalerna i Europaparlamentet
I går kväll debatterade Europaparlamentet den planerade utbyggnaden av den ryska gasledningen North Stream, vilken överenskommits mellan ryska Gazprom och ett antal europeiska energibolag.
I debatten deltog Jasenko Selimovic (FP), som nu har blivit ledamot av Europaparlamentets delegationer för relationer med Ukraina samt Montenegro.
- Ryssland använder idag pipelines istället för pansartrupper, men målet är detsamma,  att påverka olika länder och stoppa dem från att vända sig mot väst och EU säger Selimovic (FP).
- Nu är det Balkans tur. Ryssland är i full gång i Bosnien och i Serbien med att låsa in även dessa länder i beroende med målet att de ska dansa efter Kremls pipa, säger Selimovic (FP), som uppmanade EU-kommissionen att se till att läget inte förvärras ytterligare för Balkan och Ukraina.
- Vi har sett det förut. Sedan 1991 har Ryssland använt sig av prishöjningar, oljestopp och gasstopp över 40 gånger. Eu-kommissionen måste stå upp för energisäkerheten i Europa och se till att Energi Unionen byggs så snart som möjligt, avslutar Selimovic (FP).
Skicka en kommentar