fredag 21 oktober 2016

NATO och kärnvapen, till vilket pris som helst

"Trump klarar inte utrikespolitiken", är rubriken på Signerat av Håkan Holmberg i dagens UNT. Som vanligt välskrivet. Intrycket jag får är att karln är farlig för hela världen. Nu får vi hålla tummarna för att prognoserna kommer att hålla och att Clinton vinner.
Det finns emellertid något ofattbart, åtminstone för mig, i den svenska inställninen. Från ledande politiskt håll. De ivriga förespråkarna för ett svenskt NATO-medlemskap vill att Sverige ska gå med även om Trump blir president. Nåja, visst finns logik för detta, då ett medlemskap kan innebära samarbete med galningar i framtiden; något Sverige inte kan påverka.
M, L, C och KD vill att Sverige ska så snart det är möjligt bli medlem i NATO. Något parti vill skicka vapen och soldater till Irak. Ja, man tyckte det var bra att president Bush angrep det irakiska folket. Man får för sig att dessa partier tror att säkerhetspolitik handlar om enbart vapen.
Måttet rågades härom da´n när jag läste att en svensk försvarspolitiker kritiserade regeringen för att den i säkerhetsrådet tänker rösta för en resolution om kärnvapenstopp. "Vi behöver kärnvapenparaplyet, sa han. Jag mår fortfarande dåligt efter att ha läst detta.
Skicka en kommentar