onsdag 1 maj 2013

Beundransvärt att kunna bli mångmiljonär som sjuttonåring

Jag lyssnar gärna på Ring P1. Det är intressant att tvingas förstå de åsikter, som ligger långt från ens egna. Många går att förstå utan att accepteras. En inställning, som jag inte ens förstår, är emellertid den om höga löner i vårt samhälle. Vi förfäras av löner, som är kopplade till anställningar och förtroendeuppdrag. Vi beundrar den som lyckats genom idolskap kapa åt sig många miljoner eller rent av miljarder.
En kvinna i Ring P1 undrade nyss vad det är för fel med att tjäna pengar på något man är bra på apropå hysterin kring Justin Bieber. Det är väl inget konstigt med att idrottsstjärnor flyttar till skatteparadis, det är väl inget konstigt med att en fotbollsspelare blir miljardär eftersom han ofta slår bra passningar och gör många mål, det är väl inget konstigt med att en popartist blir mångmiljonär vid sjutton års ålder, han ser ju så bra ut.
Kräv sänkta arvoden för riksdagsledamöter. Det är inte rimligt att dom ska tjäna sextio tusen kronor i månaden. Ska långtradarchauffören, med sina visserligen långa och tröttande arbetspass , kunna tjäna kanske femtio-sextio tusen i månaden?
Varför har det blivit så här? Klart är att media inte kan svära sig fria
Skicka en kommentar