tisdag 30 april 2013

Vilket tjat om vem man ska vara tillsammans med

I Agenda i söndags var det dags igen. Tjatet om ven man ska regera tillsammans med. Magdalena Andersson fick frågan flera gånger. Socialdemokraterna är liksom övriga sju riksdagspartier ett självständigt parti, som ska gå till val på egen hand och med profilering av den egna politiken.
Är det okunnighet hos media eller varför detta tjat?
Märkligt också att ingen politiker, som jag lyssnat på har kunnat undervisa de okunniga. Magdalena Andersson gjorde väl försök utan att lyckas särskilt bra. Inte heller hon fick sagt att det märkliga är inte att man inte bildar allians utan det märkliga och odemokratiska är alliansbildning.
Journalistfrågorna "Vad tänker du om det?" och "Hur känner du inför det?" kräver ju ingen påläsning. Det gör det inte heller att tjata om vem man ska bilda allians med. Frågorna borde väl handla om vad partiet vill och hur förändringar ska åstadkommas, men det är ju enklare att tjata om vem man ska anpassa politiken till.
Ska nu ringa en kompis och fråga hur han haft det på sin resa utomlands; Hur tänker Du kring det Du gjort?, är ju den givna frågan. Men visst riskerar jag att han undrar vad som hänt med mig.
Skicka en kommentar