lördag 26 augusti 2017

DAGENS REFLEKTION 26 augusti: M på väg till ett nytt felaktigt beslut

Jo, jag tror, till skillnad från många kommentatorer, att krisen hos Moderaterna är i hög grad en personfråga. Visst är politiken otydlig och ifrågasatt, men detta är kopplat till Kinberg Batra. Hon har varit otydlig, svarat rutinmässigt på frågor och saknat inlevelse. (Undantag utgör talet och intervjuer i samband med beskedet om avgången).
Allianskollegerna berömmer Konberg Batra i positiva ordalag. Stark drivkraft och trevlig att samarbeta med är ett par av de positiva omdömena. Dessa positiva egenskaper innebär inte med automatik att man är bra i sin kommunikation med medborgarna.
Någon uttrycker: "Kuppmakarna gör det väldigt lätt för sig." Vad består kuppen av?

Nu ska Moderaterna nystarta. Mycket talar för att nästa ledare kommer ur den innersta kretsen. Men nystarten  blir en bristning en bit in i loppet. Jag tror inte någon av nämnda kandidater, möjligen med undantag för Carl Bildt, kan göra nystarten till en framgång.

Mitt råd till den, så kallade, Alliansen är: Kasta loss från den odemokratiska konstruktionen, alliansbildning. Profilera er inför valet. Låt väljarna avgöra hur koalitionen ska se ut eller om regeringen ska bestå av ett parti i kraftig minoritet.
Skicka en kommentar