söndag 7 april 2013

Media förstör demokratin

God Morgon Vätlden har nu ägnat sig åt frågan om vem socialdemokraterna vill samregera med åtminstone en halv timme. Någon sa nyss att Socialdemokraterna inte kommer att orka låta bli att ge besked före valet. Men varför inte? Om media gjorde ens ett försök att folkbilda och berätta för oss väljare att vi kommer att ha, som det ser ut i dag, nio partier, som ska bilda opinion för sina politiska program regeringsbildning sker efter valet då man ser vad väljarna har tyckt.

Att partier kräver av varandra besked i regeringsfråga får vi tyvärr leva med. Där är makten viktigare än demokratin. Men varför beter sig media som dom gör? Blir journalistiken för tråkig om man måste ägna sig åt politiska frågor. Det är roliogare att få göra löpsedlar om vem som ska vara ihop med vem.

Jag hoppas Socialdemokraterna lyckas med en folkbildning, som får oss att förstå att partierna ska visa varför man behövs. Allians före val innebär att man säger att egentligen spelar det ingen roll vilket av våra allianspartier ni röstar på.
Jag tror inte media är okunniga, men vilka är syftena med att försöka förleda oss väljare?
Skicka en kommentar