fredag 15 augusti 2014

Det är underleverantörens ansvar

När SJ inte klarar att leva upp till träffat avtal med en resenär inträffar att man skyller på ett annat företag, till exempel, det företag som har ansvar för rälsen. Acceptera inte sådant. Du har avtal med endast SJ och vilka SJ har avtal med är SJ;s ansvar.
Nyligen missade Norwegian att leverera vårt bagage. Vid en kontakt sades ansvaret inte vara Norwegians utan Arlandas. Struntprat. Jag har köpt biljett av Norwegian för transport av mig och mitt bagage. Byggföretag skyller på underleverantörer. 
Det här är ett problem i dag. Det är ett växande problem. Vi saknar kunskap och blir därigenom offer för diverse marknader.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så blir det i det moderna samhället. De anställda har bara ansvar, utan att det är kopplat till en befogenhet. För att slippa ta det ansvar de inte har befogenhet att ta så skyller de på andra omständigheter, precis vad du råkat ut för.
En äldre och erfaren människa inser att de har en ställningsfullmakt i organisationen som medför befogenheter.
De kan och skall ta ansvar i en organisation. Men.
Är du anställd på osäkra villkor så känner du att det är farligt att ta de befogenheter situationen fordrar. Gör du det som är långsiktigt bäst för företaget är risken uppenbar att du inte längre har kvar din osäkra anställning.