onsdag 15 april 2015

Fp lämnar samtalen, men kommer att ansluta till Alliansen

Folkpartiet liberalerna vill inte vara med längre i försvarsdiskussionerna. Anledningen är att inget annat parti vill diskutera ökade försvarskostnader på den nivå FP lagt sig.
Nej allianssamarbetet är inte i fara med detta har Björklund bedyrat. Det betyder väl att FP kommer att acceptera det försvarsanslag, som de övriga tre allianspartierna, kanske tillsammans med regeringspartierna, troligen enas om. Vad betyder FP:s beslut att lämna förhandlingarna, är en fråga i medierna i dag. Björklund gav emellertid ett tydligt svar i går kväll: FP lämnar förhandlingarna eftersom övriga partier inte är beredda att diskutera sådan ökning av försvarskostnaderna, som FP föreslår och att man kommer att vara beredd att acceptera den nivå övriga allianspartier lägger sig på (Inte med de orden, men den innebörden)

UNT:s ledare ser att "Folkpartiets avhopp från försvarsöverläggningarna är i första hand en självständighetsförklaring gentemot Alliansen". Ja kortsiktigt, men man är tydliga med att man ska vara en del av Alliansen, alltså acceptera en lägre nivå på försvarsanslaget än man nu talar om
Skicka en kommentar