lördag 6 februari 2016

Selimovic om utsläppsgränser

Miljöorganisationen EU agerar så här. Trovärdigheten stärks inte


Selimovic (L): "Skandal att EP inte vill lägga in veto mot höjning av utsläppgränserna för dieselbilar."

Pressmeddelande från Liberalerna i Europaparlamentet
Europaparlamentet röstade idag med knapp majoritet ner ett förslag om att lägga in veto mot planer på att höja kväveoxidgränserna för dieselbilar. Förslaget att höja de tillåtna gränserna, som utformades i den tekniska kommittén för motorfordon - bestående av representanter från alla EU-länder – fick häftig kritik när den blev offentligt, i kölvattnet av VW-skandalen. Trots detta röstade Europaparlamentet emot att lägga in veto.
-Det är en skandal att Europaparlamentet inte vill lägga in veto mot höjning av utsläppgränserna för dieselbilar. Och detta bara några veckor efter att samma parlament röstade och jobbade för klimatavtalet! Om det är på det här sättet man har tänkt sig att implementera klimatavtalet på, då kommer vi aldrig komma någonvart. Det är faktiskt skamligt att bilindustrin från vissa europeiska länder kunde påverka både kommissionen, parlamentet och den svenska regeringen på det här sättet, säger Jasenko Selimovic, europaparlamentariker (L), efter omröstningen.
För mer information, kontakta
Madelene Sundkvist, pressekreterare
+32 472 688733 
madelene.sundkvist@ep.europa.eu 


Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se

Om du inte längre är intresserad av att få framtida utskick från Liberalerna, gå till https://optout.ne.cision.com/sv/8AZ2ZQk55mamDexxCkxqMZHdx2UUE8xgnoFd9g9J67E6B8abgSp55qMK51Ef2awmDWQCyEVvUAi8vGjpcTRvzQxMUMC39KPhKeSW837GxiUsR.
Liberalerna, Liberalerna, Sverige, 111 28 Sverige
Skicka en kommentar