tisdag 25 april 2017

DAGENS REFLEKTION 25 april: ...men tänk om Uppsala Basket vinner i kväll

Idrott fascinerar, trollbinder, framkallar gemensamhet, men orsakar också motsättningar.
När den fascinerar kan det handla om, till exempel, Uppsala Baskets, efter tre raka förluster mot Luleå Basket, övertygande seger i en fjärde match.
För visst är det fascinerande att ligans segrare i grundserien förlorar med 38 poäng. Visserligen lät man några bra spelare stanna hemma. Varför är inte lätt att förstå. Vid seger här i Uppsala hade laget varit klart för final. Ja, jo man får i kväll möjlighet att i hemmahallen glädjas över finalplatsen. Tillsammans med tusentalet norrbottningar. Det är klart att det är roligare än att glädjas inför tusen sura Uppsalabor. Med andra ord så hade Luleå lite tur ändå.
Men hur blir det om Uppsala skulle vinna i kväll? Då riskerar ju Luleå än en gång att få jubla inför deppande publik i IFU arena. Om man då inte låter sina bästa spelare stanna hemma. förstås. Men å andra sidan har man ju chansen att i en sjunde match, i hemmaarenan, ta sin fjärde seger.
En del av fascinationen består av taktik. Inte bara spelskicklighet. Taktik betyder visst ungefär samma som vad coachen säger.
Jag är säker på att båda coacherna säger i kväll till sina spelare att man vill att dom gör fler poäng än sin motståndare. Kanske brast Luleå i sin taktik härom kvällen när man besökte IFU arena.
Skicka en kommentar