söndag 22 april 2012

Lägg er i hur vi betalar för att se på TV

Jag gillar public service. Jag vill se programmen utan avbrott på sex minuter tre gånger på en timme. Ett entimmesprogram kan vara endast fyrtio minuter effektiv tid. Och då gör jag ingen jämförelse av kvalitet. Den låter sig inte göras då den är individuell.
Nu diskuteras hur man ska ha det med TV - licensen. Ska den tas in i skatten? Ska den öronmärkas och aldrig passera budgeten?
Jag känner att UNT: s ledare säger något viktigt. Välj inte Moderaternas linje att ta in avgiften som skatt in i statsbudgeten, för då finns risker för inskränkning av den journalistiska friheten, är innebörden. Kav vi få ett system där ökad frihet leder till högre kvalitet? Kan vi få ett system, där vi kan få mer av mångfald i fråga om medverkande personer. Kanske finns fler både underhållare och tyckare i samhällsfrågor än en viss ståuppare där sättet att spruta ut orden mer än innehållet i sprutet imponerar på tittarna.
Det här är en fråga vi måste lägga oss i. Trots hundratalet kanaler är det inte helt lätt att för alla hitta något sevärt.
Skicka en kommentar