tisdag 26 juni 2012

Nu måste fler ansluta sig till en miljöorganisation

Vi klagar över vädret. Vi köper resor till solen. Med andra ord, vi klagar över att vi har ställt till det och därför ser vi till att ställa till det ännu mer genom att resa med flyg.
FN:s kljmatpanel har gjort nya bedömningar, som säger att kliamtförändringarna kan komma att gå ännu snabbare än vi tidigare trott och gör tydligt orkassambandet med koldioxidutsläpp. Många ser klimatförändringar som något positivt; vi får varmare. Men med värmen följer stormar och regn och varmare väder i även nu varma områden. Följderna av dessa förändringar vet forskare mycket om. Påverkan på biologisk mångfald. Många arter kommer att dö ut, vars konsekvenser är svåra att överblicka. Det bli omöjligt för många att bo kvar där man nu bor, med flyktingströmmar som följd.

Ansvaret är allas. Men de som nu försöker påverka opinionen med en uppfattning att klimathoten är överdrivna tar på sig ett extra stort ansvar. Min uppmaning är: gå med i en miljöorganisation, som tydligt driver på politiker i klimatfrågan. Egentligen borde alla gå med i en organisation för att därigenom ställa politikerna mot väggen. Och, ställa krav på partierna att ha klimatfrågan högt på dagordningen.
Skicka en kommentar