söndag 2 januari 2011

Tjockisskatt gav den publicitet han sökte

Han lyckades. Att få publicitet. Något annat kan kommunalrådet i Uppsala med partibeteckning C inte ha avsett, när han bloggat om att överviktiga borde betala en tjockisskatt. Och media har nappat. Troligen ler kommunalrådet sittande i sin solstol. All publicitet är bra, även den negativa, resonerar han nog. I det här fallet stämmer nog inte det. Jag tror att han gjort bort sig. De flesta har redan ställt frågan om hur man ska se på andra sätt att leva på och som orsakar särskilda kostnader, och detta är han ju medveten om. Han tror säkert inte på sin "idé", men har ju hamnat i mediafokus. Jag blir inte förvånad om han rent av får någon TV - kanal att ta upp idén i ett debattprogram.
Men blogginlägget är ett misstag och orsaken till att man gör sådana här misstag kan vi ha olika syn på.
Kanske ännu värre än bristen på logik i hans tankar är att kommunalrådet i fråga nyligen gjorde ett försök att kalla sig socialliberal. Det synsätt, som hans tankar grundas på, är helt främmande för socialliberaler. För en äkta socialliberal skulle en varningsklocka ha ringt. Hans idé förstärker känslan av att Centern hör hemma på den politiska högerkanten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Betyder det att du som "socialliberal" är emot alkoholskatt, tobaksskatt, bensinskatt, vägskatt, trängselskatt o.s.v. o.s.v.?