torsdag 21 april 2016

Närproducerat kan avsmakas vid Gränbyskolan

Jag känner mig glad över att Gränbyskolan utmärker sig positivt.

Uppsala kommun

Uppsala kommun logotype

Provsmaka närproducerade nyheter inom skolmaten

Uppsala kommun - 2016-04-18 08:30 CEST
Lördagen den 23 april bjuder Måltidsservice in till provsmakning av närproducerade nyheter inom skolmaten vid ett event i Gränby centrum.
Uppsala kommuns Måltidsservice har i samarbete med en lokal leverantör utvecklat två nya närproducerade och grönsaksfyllda korvar, 50/50 korv original och 50/50 korv citrus. Korvarna består av 50 procent närodlade grönsaker och 50 procent närproducerat nöt- och fläskkött. Grönsaksinnehållet består av potatis, morot, lök och gula ärtor. Smaksättningen är det som skiljer korvarna åt och är utprovade av bland annat produktutvecklingsgruppen inom Måltidsservice.
Lördagen den 23 april, klockan 11.00 - 15.30 har besökare till Gränby centrum möjlighet att provsmaka dessa nyheter tillsammans med kommunalrådet Maria Gardfjell (MP) som inleder med ”första tuggan”. Under dagen finns även möjlighet att diskutera och ställa frågor kring skolmaten.
– Det har länge varit en önskan från oss att ta fram en korv som gör att unga och gamla lättare får i sig grönsaker. Men också en utmaning att få till en bra konsistens i kombination med smak och utseende. Nu är vi glada att kunna låta kommunens invånare ta del av resultatet och samtidigt få möjlighet att diskutera skolmatsfrågor, säger Sandra Harbom, utvecklingsledare vid Måltidsservice.
Måltidsservice är Uppsala kommuns interna leverantör av måltider som lagar och serverar mat på ungefär 100 förskolor, 50 grundskolor, åtta gymnasieskolor, åtta seniorrestauranger och elva äldreboenden. Det blir ungefär 32 000 måltider varje dag. Måltidsservice är sedan flera år tillbaka certifierade enligt standarden för IIP, Investors In People. Att kvalificera sig som Investors in People visar på hög kvalitet i organisationens hela sätt att arbeta samt stärker både medarbetare och kundnytta.
Flera kök inom Måltidsservice har varit nominerade i olika gastronomiska tävlingar, såsom White Guide Junior och nu senast som finalist i SkolmatsGastro 2016

Inga kommentarer: