måndag 16 maj 2016

Samtal bra, men sen...

Jag saknar blåklinten, den kvarvarande
socialliberala markeringen. Den finns ibland
som bakgrund, men är uppenbarligen på väg
ut
Det är bra att våra representanter i EU för samtal.
Utvidgningen förvisso viktig fråga. Vi som är en bit
bort undrar dock hur man ska få unionen att fungera.
10:41 (1 timme sedan)

Selimovic (L) i viktigt samtal med Bosnien och Hercegovinas statsminister Zvizdić

Pressmeddelande från Liberalerna i Europaparlamentet
Strasbourg, 12 maj 2016
Under plenarsessionen i Strasbourg har Jasenko Selimovic (L) i ett enskilt samtal träffat Denis Zvizdic, statsminister i Bosnien och Hercegovina. Samtalet kretsade bland annat kring Bosnien och Hercegovinas EU-medlemskapsansökan och vikten av att driva utvidgningsfrågor trots anti EU-stämningar.
- Det var konstruktiva och ärliga diskussioner där vi bl.a. konstaterade att det vore väldigt farligt att utvidgningsfrågan marginaliseras i EU. Både EU:s och Balkans stabilitet är beroende av att utvidgningsprocessen pågår trots de kriser som EU går igenom. Det är bara tillsammans med Balkanländerna som vi kan lösa flyktingkrisen och föra kampen mot terrorism, säger Selimovic (L).
- Jag bekräftade mitt starka stöd till EU-utvidgning och underströk rollen som EU-parlamentet kan spela i denna process . Min övertygelse är att utvidgningsprocessen är en drivkraft för att skapa stabilitet och snabba på reformer på Balkan och i Bosnien och Hercegovina.
För mer information, kontakta:
Michel Anderlini, +32474 35 87 80


Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se
http://news.cision.com/se/liberalerna/r/selimovic--l--i-viktigt-samtal-med-bosnien-och-hercegovinas-statsminister-zvizdia,c2007819

Om du inte längre är intresserad av att få framtida utskick från Liberalerna, gå till http://optout.ne.cision.com/sv/2Z2XSrvBsT314cUcz6zknuzfLLJHsF4S3niN5aGLvcWQBGrxPBn2Kn7YV77RBoAav4ybKJwsKMxeRF2TYYRJr4Y3bJQEAhJr5QjKzENmhT2HtF.
Liberalerna, Liberalernas riksdagskansli, Stockholm, 10012 Sverige
Skicka en kommentar