fredag 20 maj 2016

Uppsala är bäst


Kul

Uppsala kommun

Uppsala kommun logotype

Uppsala – Sveriges bästa stadskommun för tredje året i rad

Uppsala kommun - 2016-05-12 15:51 CEST
Uppsala är för tredje året i rad Sveriges bästa stadskommun att bo i, enligt tidningen Fokus kommunrankning "Bäst att bo 2016". Rankingen presenterades på torsdagen den 12 maj.
– Det är glädjande och gör mig väldigt stolt att Uppsala återigen får denna fina utmärkelse. Uppsala har Sveriges lägsta arbetslöshet, två universitet i världsklass och vi bygger som aldrig förr. Nu jobbar vi vidare med att skapa ännu fler arbetstillfällen, förbättra skolan, stärka ekonomin och utveckla Uppsala till en ekologiskt och socialt hållbar kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).
Fokus kommunrankning är uppdelad i fyra kommunkategorier; storstads-, stads-, landsbygds- och glesbygdskommun. Indelningen görs efter Jordbruksverkets definition av storlek på kommun, det vill säga hur många som bor i, respektive utanför, tätorten.
Enligt Fokus har resultatet tydliga kopplingar till vad forskningen säger om vad som gör en ort attraktiv. Det är 43 olika statistikvariabler inom olika områden som mäts, till exempel "att vara ung", "att vara äldre", "att ha familj" och "att arbeta".
Uppsala vann kategorin stadskommun i konkurrens med 45 andra städer
Skicka en kommentar