måndag 23 november 2015

Cyklister får inte medalj

Den här medaljen har ingen baksida. Att medaljmiddagslokalen på Slottet kommer att se ut som en cykelhandel innebär att man nu inte går på i gamla hjulspår. De nya spåren kommer inte att förskräcka utan kan rent av leda till att någon får medalj i cykling. Och, kanske finner vi här navet i ett miljöarbete 


GSN:s ordförande är överaskad. Hoppas han snabbt borstar av sig askan och kan glädjas åt sin överraskning


Nyhetsbrev från kommunen:

"Cykla är guld – kommunanställda väljer cykel framför guldklocka

Uppsala kommun - 2015-11-20 08:02 CET
På fredag är det dags för den årliga medaljmiddagen på slottet där de som arbetat 25 år eller varit förtroendevald i 20 år i kommunen får ta emot förtjänsttecken. I år får de 233 det handlar om att välja på guldklocka, medalj, cykel eller konsthantverk. Hela 71 medarbetare har valt cykel.
Medaljmiddagen har funnits sedan 1947. Varje år uppmärksammas de medarbetare som arbetat 25 år i kommunen genom en inbjudan till medaljmiddagen som hålls på slottet. Under middagen delas gåvor ut till de inbjudna medarbetarna.
Tidigare år har medaljörerna fått välja mellan en hedersmedalj eller en guldklocka. Nytt för i år är att det finns fler gåvor att välja mellan. Medaljörerna får själva välja om de vill ha en medalj i förgyllt silver, ett herrur i guld, ett damur i guld, en cykel eller ett konstföremål som förtjänsttecken. Klockan och medaljen har inskriptionen ”för gagnelig gärning” tillsammans med medaljörens namn och aktuellt datum för utdelningen.
–Jag är positivt överaskad att så många väljer cykel, säger Johan Lundqvist (MP) ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden. Vårt mål är att fler Uppsalabor cyklar och då är det förstås fint att kommunens egna medarbetare väljer att cykla.
Även förtroendevalda kan få medalj om de suttit i kommunfullmäktige eller varit ordförande eller vice ordförande i en kommunal nämnd i 20 år"
Skicka en kommentar