lördag 7 november 2015

Snart är Uppsala även idrottsstaden, och se´n fredsstaden

Nu gäller det att se till att Uppsala får ett ishockeylag i elitserien och ett fotbollslag i allsvenskan. Kanske
är Uppsala snart idrottsstaden, utöver att vara universitets- och kulturstaden. En annan utmaning handlar om att försöka bli freds- och ickevåldsstaden, men då kan vi inte ha politiker, som talar mer om NATO än ickevåldskultut


Uppsala kommun logotype

Uppsala får nya publikvänliga arenor

Uppsala kommun - 2015-11-03 21:28 CET
Kommunfullmäktige har idag fattat beslut om bygge av nya sportarenor i Uppsala. Det innebär en årlig kostnad på 36,6 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 478 miljoner kronor. Fotbollen får en nybyggd arena med fler läktarplatser. Friidrotten och amerikansk fotboll flyttar till Gränby sportfält respektive Österängen. En lösning för bandyn ska presenteras under våren.
Målsättningen med de nya arenorna är att skapa hög kvalitet för utövare och åskådare. Beslutet innebär att en renodlad fotbollsarena uppförs på Studenternas med en publikkapacitet på 10 000.
− Utifrån idrottens behov och förutsättningar är vi nu glada att sätta igång bygget av nya Studenternas. Här vill vi skapa ett inbjudande och modernt rekreationsområde för både Uppsalabor och våra besökare, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.
Beslutet innebär att friidrotten flyttar till Gränby och att Österängens IP utvecklas till matcharena för amerikansk fotboll. Fotbollen får en ombyggd arena på Studenternas med konstgräs. Den ökade läktarkapaciteten innebär att man går från dagens 6000 åskådarplatser till 10 000.
I anslutning till fotbollsarenan byggs lokaler för kontor och restauranger, vilket finansieras genom intäkter från hyresgästerna. Omfattningen av kommersiella lokaler kan utökas när det finns hyresgäster till dem.
Bandyn ska fortsatt utredas och kommunstyrelsen har uppdragit åt idrotts- och fritidsnämnden att i samverkan med Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB utreda var bandy på elitnivå, utom- eller inomhus, fortsatt ska spelas. Uppdraget ska redovisas till kommunstyrelsen senast 31 mars 2016.
Friidrottsarenan blir först ut att stå färdig, målet är att den blir klar under 2017. När friidrotten flyttat till Gränby kan bygget av den nya fotbollsarenan starta
Skicka en kommentar