söndag 2 april 2017

DAGENS NYHET 2 april: Löfvén vill ha samtal

Har svensk politik någonsin varit futtigare och fattigare än nu? Vem ska vara med vem? Ska det bli nyval? Har blockpolitiken upphört?
Löfvén tycker det haglar förslag från oppositionen och att det inte finns mycket att ta ställning till. Men, tänker jag, då finns väl mycket att ta ställning till. Löfvén tycker också att oppositionen obstruerar i stället för att föra oppositionspolitik. Ja, kanske det. Men detta är väl semantik. Löfvén drar sig inte för nyval, lär han ha sagt. Det gör oppositionen däremot. Det har man inte sagt, men måste ses som en självklarhet. Ett nyval i dag skickar KD ut ur riksda´n och C bli största allianspartiet är min tro. Men, Alliansen fortfarande långt från egen majoritet.

M-ledaren lär ha sagt att förhandlingar med Löfvén är inte aktuella. Anledningen sägs vara att Löfvén står för en politik, som leder oss åt fel håll. Därför inte förhandlingar. Logisk kullerbytta kallar jag det. Om politiken leder fel kan man kanske genom samtal vrida den, i något avseende, rätt. Det är just sådant här som väljarna tycker illa om.
Svenska partiledare! Kliv upp ur sandlådan!
Skicka en kommentar